Ouch! You Shouldn’t Carry It That Way!

Sometimes, fussy husband sucks. My cousin told me, that in early years of her marriage, her husband often told her, if she carried a bag which had long rope, never sling it on your chest. If she carried the bag on her left side, lay the rope on her left shoulder, and vice versa. I wonder, that her husband was a man, but how did he care that much about my cousin’s way carrying a bag?

Hold your bag on your hand, never sling it on your chest. Photo from http://ioffer.com

She’d just told me the story recently, and I replied her, “Of course you sling it on the counter side. You got little toddlers.”

Today, I’m surprised about how fast I judge a lady only from the way she carries her bag.  Just now my cousin and me realized that my cousin’s husband was right. A gorgeous bag doesn’t deserve to be laid on the shoulder, and then get slang on the chest like a postman bag. It ruins the bag’s design.

Don't put your handbag next to your foot! It's a handbag, not footbag!

But my cousin and I also understand why women do that. It doesn’t mean that they’re not alert about fashion, but it’s just coz they’re overbothered. It’s so hard to be a woman, she must bring a bag to save her wallet and her phone, but she must watch her toddlers running around like puppies. So the solution is, woman must hold her kids’ hands, and that troubles her to hold her own bag. So she slings her bag on her chest, coz lays the rope on her shoulder will make her bag falling down easily if she must hold her kids who love jumping around.

I take the photo in last weekend’s symposium. The lady did a big mistake, she put her bag next to her chair’s foot. Well, it’s ok for doing this if your bag is a backpack, but not if it’s a lady’s handbag. Handbag belongs to hand, so it must be put gorgeously on the chair, not on the floor. It doesn’t affect even if the floor has carpet on it, coz carpet remains for foot not for hands. And lady’s

This one works for me! Photo from http://designersplanet.org

handbag ain’t equal to foot, coz it’s like announcing that we may step on what lady carries.

The other mistake of women in carrying a bag is carrying too many stuff inside their bags. As if it’s not enough to bring wallet, cells, and cosmetics, women also bother to load umbrella, so it burden their bags. I even often torture my bag by bringing sandals, and it ruins my bag due to overloaded. That’s why I don’t belong to small bags, oversized bags suit more to me coz only God knows what are inside my bag..

Advertisements

27 Comments (+add yours?)

  1. zee
    Jul 26, 2010 @ 17:02:42

    Hei gw termasuk yg sering tanpa sadar asal2an cangklongin tas. Itu biasanya klo pergi bawa vaya, dan hrs repot jagain dia juga. Akhirnya klo hrs pergi ama anak, gw putuskan u/ bawa tas yg memang pantes dicangklong di bahu & g akan ngrusak modelnya.

    Reply

    • Vicky Laurentina
      Jul 26, 2010 @ 17:04:58

      Hahaa..yah, gw bisa ngerti itulah pengorbanan seorang ibu. Bahkan dandanan tasnya pun jadi rusak. Yah, memang kudu pinter-pinter milih model tas ya, Mbak. Tas yang cocok buat ibu-ibu yang masih bawa balita pun ternyata ada jenisnya sendiri.

      Reply

  2. fahmi!
    Jul 26, 2010 @ 17:27:28

    Haha, ribet amat yakk jadi cewek. Beruntungnya aku sbg cowok, manggul backpack isi komplit tanpa ada masalah. Yg sekali pernah komplen cuman detektor pintu masuk bandara yg ngintip ada pisau lipat di tasku, hehe.

    Btw aku jadi inget tante T ngajari megang tas secara anggun ketika kamu pake sandal jeruk dulu 😀

    Reply

    • Vicky Laurentina
      Jul 26, 2010 @ 19:11:56

      Well, aku kadang-kadang ngiri sama cowok. Cowok bisa pake tuxedo tapi mereka tetap adorable biarpun memanggul ransel. Sedangkan cewek? Pakaikan cewek itu gaun panjang yang ada ekornya, lalu suruh dia manggul ransel, maka penampilannya langsung jatuh. 😦

      Mrs T salah tuh. Mestinya ngajarin aku megang tas jangan di depan lakiku.. :-p

      Reply

  3. Asop
    Jul 26, 2010 @ 21:28:40

    Tetep lebih enak tas ransel yang di punggung. 😉

    Reply

  4. Astri
    Jul 27, 2010 @ 01:30:19

    Hidup ransel! Tote bag tidak memenuhi kebutuhanku, meskipun kadang2 pengen pake 🙂

    Reply

  5. Trackback: Tweets that mention Ouch! You Shouldn’t Carry It That Way! « A La Laurentina -- Topsy.com
  6. Kimi
    Jul 27, 2010 @ 16:22:21

    Aku lebih senang ransel dibanding tas2 cewek lain. Tas yang selempangan masih oke lah.

    Reply

  7. didut
    Jul 28, 2010 @ 08:19:04

    ini lagi request hadiah tas ya? *wink wink* :))

    Reply

  8. alice in wonderland
    Jul 29, 2010 @ 17:25:31

    hemm aku suka tas yang jelas muat banyak barang tapi bukan ransel… jadi nyadar kalo aku juga gak pernah memperhatikan caraku bawa tas…paling gampang ya dicangklong^^

    Reply

  9. mechta
    Jul 29, 2010 @ 21:53:21

    O …ternyata mbawa tas serampangan itu selain merusak pemandangan juga ga ‘menghormati’ tas itu ya… Soal jenis tas…lebih milih yg muat banyak 😛

    Reply

  10. Itik Bali
    Jul 30, 2010 @ 04:14:01

    Hehehe…meski cewe itu ribet soal tas tapi sumpah, aku ngga berniat operasi kelamin ganti cowo 😀

    Menyoal fungsi tas, aku suka tas besar yang multi fungsi dan muat banyak. Bisa pake sekolah, pergi, jalan-jalan ke mall dan bawa sekian banyak kebutuhan

    cara lain untuk ngirit, karena minim duit
    maklum masih suka minta sama ortu 🙂

    Reply

    • Vicky Laurentina
      Jul 30, 2010 @ 04:22:22

      Hey Ayu, jam segini udah bangun, mau sekolah ya?

      Memang rata-rata cewek senang bawa oversized bag coz muat banyak. Sayangnya, tas gede nggak bisa dibawa ke pesta nih.. :-p

      Reply

  11. keboo
    Jul 30, 2010 @ 09:16:41

    kalo kuliah keboo sering pake sling bag ato backpack.. lebih praktis dibanding tas ketek, hehe..
    cm kalo k mall aja nih yg pake tas ketek, dan ribet bgt ngempit tas kaya cewe begitu, huhuhu… derita dunia…

    Reply

    • Vicky Laurentina
      Jul 30, 2010 @ 09:52:57

      Oh, justru ke mall aku nggak pake tas kempit gitu. Soalnya ribet banget antara milih-milih barang sambil ngempit tas. Tas kempit itu berguna buat kalo ke acara pesta-pesta yang model standing party. Soalnya karena tangannya dipaksa disiplin, jadi nggak jahil ngambil cemilan. Hehehe..

      Reply

  12. genial
    Jul 30, 2010 @ 21:08:52

    huehehehe… perempuan 🙂
    bener kata kang asop tuhh… lebih enak tas gemblok :p

    Reply

  13. bagoesnet
    Jul 31, 2010 @ 14:40:32

    Nice post, klo make tas sebenarnya nyang dilihat bukan mahal nya, tapi cocok ngga ma kita..he2

    Reply

  14. ariefborneo
    Aug 02, 2010 @ 16:54:34

    Wah repot y mba bwa tas aja ada etika nya bgaimana kalo bwa yg lain?hehehe

    Hayo apaan isi tasnya si mba?

    Reply

  15. the chocolate lover
    Aug 03, 2010 @ 01:37:59

    hahaha…. we want to look fashionable and yet able to carry everything including all of our stuffs….:)

    Reply

And how do you think about it? ;-)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: